„Vezetői információs rendszer használata egyenes utat jelent a kitűzött célok felé”, állítja Potencsik SzilárdA vezetői információs rendszer fogalmát legkönnyebben úgy definiálhatjuk, hogy a döntéshozók számára információt készít a meglévő adatokból. Potencsik Szilárd szerint fejlődés csak úgy lehetséges, ha hétről hétre időt fordítunk az adatok elemzésére.

A vezetői információs rendszer nem pusztán a vezetőknek szól

Úgy tűnik, mintha a fenti mondat egyik szava ütné a másikat, pedig Potencsik Szilárd szerint ez az állítás valóban megállja a helyét. A kapott információk ismeretében ugyanis az egész menedzsment megtanulhatja az eredmények kiértékelését, így a vezető beosztásúak is képesek lesznek felismerni, hogy jó irányba halad-e a vállalkozás.

vezetői információs rendszer kialakítása során meghatározásra kerül a cél, és az egész vállalkozást átvilágítja Potencsik Szilárd csapata.

Néhány lépés a teljes folyamatból

Potencsik Szilárd szakemberei egy részletes interjúval kezdik minden szolgáltatásukat. Nem is lehetne ez máshogy a vezetői információs rendszer kidolgozása során sem. Érdemes már itt bevonni a felsővezetőket is, hogy az elejétől lássák, miért is van szükség erre a rendszerre, hogyan lesz számukra hasznos és ne támadásként, ellenőrzésként éljék ezt meg.

Ezután következik a tényfeltárás. Ebben a szakaszban már nem fontos az egyén véleménye, Potencsik Szilárd magasan képzett kollégái kizárólag a tényeket veszik figyelembe. Jönnek sorban a pénzügyi adatok, mérlegek, eredménykimutatások. Majd pedig a végén levonják a kövekeztetéseket. Az elkészült adatokat aztán a vezetőség elé kell tárni.

Az elemzés után jöhet az irányválasztás. Azokon a területeken, ahol jók a statisztikák és jól megy minden, ott érdemes folytatni a korábbi folyamatokat. Ott viszont, ahol kétségbeejtőek a számok és a kapott információk, ott segítünk kijelölni, hogy merre induljunk. Nos ezért van szükség egy kiváló konzultánsra, aki hideg fejjel, reálisan tud tanácsot adni a cégünk helyzetével kapcsolatban.

Amennyiben az elemzések, beszélgetések után világosan meghatároztuk jövőbeli célunkat és az utat, amelyen át el szeretnénk az érni, nincs más hátra, mint a vezetői információs rendszer nyújtotta adatokat rendszeresen ellenőrizni. Így lesz lehetőség arra, hogy szükség szerint változtassunk a hibákon.

Ha úgy érzed, vállalkozásodnak is szüksége lenne egy jól működő vezetői információs rendszerre, nézd meg itt, hogyan tudod felvenni a kapcsolatot Potencsik Szilárddal

KERESSEN MINKET
MÉG MA!

Szeretné tudni, hogy mi a céges problémáinak alapvető forrása?

KÉSZÍTESSE EL CÉGE “RÖNTGEN-FELVÉTELÉT”!

„Nagyon hasznos volt számomra a motivációs rész, illetve a jutalék/bérköltség árrés tömeg vizsgálatával foglalkozó rész. Az előadó jól felkészült, láthatóan komoly gyakorlattal rendelkező konzulens.”

B.B.
, Mechatronik Kft.

KÉSZÍTESSE EL CÉGE "RÖNTGEN-FELVÉTELÉT"!