Potencsik Szilárd kedvenc trükkjei a motivációhozA motiváció fennkölten hangzik, és a nagy célok területére kalauzol, de a hétköznapokban sokszor azon múlik, hogy úgymond „becsapjuk az agyunkat” – árulja el őszintén Potencsik Szilárd.

Konkrétan: apró jutalmakkal és önmagunkra kirótt büntetésekkel, valamint akaraterőnk folyamatos megfeszítése helyett hasznos szokások kialakításával könnyebben megy a motiválás, mint akkor, ha csupán inspiráló idézeteket nyomtatunk ki az internetről, vagy ha optimista állításokat ismételgetve próbáljuk magunkat feldobni.

Milyen trükköket javasol Potencsik Szilárd a motiváció megtalálásához?

1. Nem javasolt világgá kürtölni, amit éppen tenni készülsz, de bizalmas körödben nem árt, ha ismertek a céljaid. Ezáltal egy kis külső kontrollt nyersz, magyarán: már csak azért is mozgósítod magadat, mert nem szeretnél felsülni a barátaid előtt.

Megjegyzendő: a felsülés itt nem azt jelenti, hogy nem sikerült az adott dolog, hanem azt, hogy nem mozgósítottad minden rendelkezésre álló erődet a cél elérésére!

2. Mérd fel motiváció szempontjából a kapcsolati hálódat! Biztosan akadnak olyan barátaid és ismerőseid, akik hasonló célokért küzdenek. Ők természetes szövetségeseid lesznek, és együtt, exkluzív kis klubotokban, amit a közös cél hoz össze, könnyebben fog menni a megvalósítás.

Megvan azonban ennek a tanácsnak az árnyoldala is. Az igazság az, hogy vannak olyan toxikus személyek, energiavámpírok és negatív emberek, akiket nem a Te dolgod megváltoztatni.

(Különben is, hogyan lehet egy ember viselkedését befolyásolni akkor, ha ő nem akarja? Legfeljebb ha fegyvert fogsz a fejéhez – és a hatás ez esetben is csupán ideiglenes. Így viccelődött Albert Ellis pszichológus a világmegváltó kísérletekről.)

Hacsak nem kimondottan segítő foglalkozású személy vagy, akinek az a dolga, hogy ilyenekkel foglalkozzon, hagyd inkább őket, amíg a Te életedben még nincs minden rendben, és keresd inkább azoknak a társaságát, akikhez hasonulni szeretnél!

3. A legfontosabb trükköt a végére hagytuk. Bontsd fel apróbb célokra a megvalósítandó, magasztosabb tervedet, és az apróbb lépések megvalósításáért ne felejtsd bőségesen jutalmazni magad!

Nem szükséges egy-egy tízezres bankjegyedet büntetésből elégetned, ha aznap nem sikerült elérned az ellenőrző ponthoz, de ez esetben a jutalom elmarad.

Mindez persze csupán a jéghegy csúcsa volt. Még számtalan olyan fogás létezik, amivel akkor is cselekvésre késztetheted magadat, ha fogytán a cérnád, és nincs húzóerő. Kérj ezen a linken további motiváció tippeket Potencsik Szilárdtól!

KERESSEN MINKET
MÉG MA!

Szeretné tudni, hogy mi a céges problémáinak alapvető forrása?

KÉSZÍTESSE EL CÉGE “RÖNTGEN-FELVÉTELÉT”!

„Nagyon hasznos volt számomra a motivációs rész, illetve a jutalék/bérköltség árrés tömeg vizsgálatával foglalkozó rész. Az előadó jól felkészült, láthatóan komoly gyakorlattal rendelkező konzulens.”

B.B.
, Mechatronik Kft.

KÉSZÍTESSE EL CÉGE "RÖNTGEN-FELVÉTELÉT"!