Pénzügyi / gazdasági rendszerekEgy cég jól működő pénzügyi rendszere biztosítja azokat az erőforrásokat, amelyekkel a szervezetet működtetni lehet, és ezzel előreviszi a cégvezető céljait.

Egy ilyen pénzügyi rendszernek az egyik fő feladata az, hogy a cég fizetőképességét megteremtse, és fenntartsa. A cég pénzének az okos kezelésével a cég prosperitása, növekedése biztosítva lesz.

Pénzügyi nehézségek, vészhelyzetek

Akkor történnek ilyen vészhelyzetek, vagy nehézségek, amikor a számlakifizetések meghaladják a cég bevételét.
Ez az elv egyszerűen megérthető, ugyanakkor nagyon könnyen figyelmen kívül lehet hagyni.

Mi garantálhatja az ilyen helyzetek elkerülését?

Amikor pontos és teljes pénzügyi-, gazdasági nyilvántartásokkal rendelkezik egy cégvezető, akkor helyes pénzügyi tervezést lehet megvalósítani.

Ez a helyes pénzügyi tervezés aztán garantálhatja azt, hogy a cég fizetőképes marad, és általánosságban növeli a pénzügyi stabilitását.

Hogyan lehet növelni ezt a pénzügyi stabilitást?

Nyilván több bevétellel. Ugyanakkor számtalan példa mutatja, hogy a megnövekedett bevételű vállalkozások nagyon hamar tönkrementek. Ezek a cégek kivétel nélkül megsértették azt az alapelvet, hogy a bevételt magasabban tartsák a kiadásoknál.

Amikor egy cég minden egyes bevételi forrásáról, képviselt üzletágairól, termékportfóliójáról elmondható, hogy több bevételt hoz, mint amennyi kiadással jár, akkor ez a cég pénzügyileg stabil. Ha ez az elv minden pénzügyi évben teljesül, az jó. Ha ez az elv az év minden hónapjában teljesül, az kiváló.

Amikor viszont heti alapon megfigyelhető, hogy ez az elv maradéktalanul érvényesül, akkor egy briliánsan működő, és gazdaságilag kiváló teljesítményt nyújtó cégről beszélhetünk.

Hogyan lesznek kiemelkedően stabilak az Ön cégének a pénzügyei?

Amikor a fenti elv érvényesül, és ezt képes odáig fokozni, hogy nem csak heti alapon, hanem tevékenységi alapon is véghezviszi, akkor megalapozta ezt a stabilitást.

A kiemelkedően stabil gazdasági rendszere ezek után akkor lehet, ha a cég pénzügyi tervezésekor azt tartják szem előtt, hogy a cég kiadásaira fordított tételek mindig azt okozzák, hogy ezzel megnövelik a cég bevételét.

Ha az Ön cége kifizet egy számlát, legyen az bármilyen számla, annak a kiadásnak minden esetben elő kell idéznie azt, hogy a közeli jövőben legalább annyival növelje a cége bevételét.

Amennyiben képes abból a nézőpontból is úgy tekintenie a cégére, mint ahogy egy régi vágású bankár néz egy finanszírozandó vállalkozásra, – aki csak azokba a projektekbe fektet be, amelyek a közeljövőben komoly bevételeket és megtérüléseket jelenthetnek – , akkor a legfontosabb helyen lesz a saját piacán, és kimagaslóan teljesítő, stabil céggel büszkélkedhet majd.

A szolgáltatás

A céganalízist követően megtaláljuk, és kezeljük azokat a pontokat, amik elsőként veszélyeztethetik a cége hosszú távú pénzügyi, gazdasági stabilitását. A fenti alapelveket szem előtt tartva cégre szabottan kialakítjuk, a pénzügyi rendszerét. A bevezetett pénzügyi tervezés pedig eléri, hogy a cég kiadásai a bevételek alatt maradjanak, valamint a szervezet gazdagsága és annak vagyontárgyainak értéke és a cég általános jóléte növekedjen.

KERESSEN MINKET
MÉG MA!

Szeretné tudni, hogy mi a céges problémáinak alapvető forrása?

KÉSZÍTESSE EL CÉGE „RÖNTGEN-FELVÉTELÉT”!

„Nagyon hasznos volt számomra a motivációs rész, illetve a jutalék/bérköltség árrés tömeg vizsgálatával foglalkozó rész. Az előadó jól felkészült, láthatóan komoly gyakorlattal rendelkező konzulens.”

B.B.
, Mechatronik Kft.

KÉSZÍTESSE EL CÉGE "RÖNTGEN-FELVÉTELÉT"!