tel:
+36-30-436-3690
e-mail:    info@potencsikszilard.hu

Vezetői információs rendszer a Client Maker Kft.-től?


A Client Maker Kft. abban is segíteni tud, hogy az adatok értelmezését megkönnyítő vezetői információs rendszer támogassa a döntéseidet. Ebben a kijelentésben pedig burkoltan benne rejlik a cégvezetést támogató informatikai rendszer meghatározása is. Miről van szó? Miért szükséges a vezetői információs rendszer a körültekintő cégvezető számára?

A vezetői információs rendszer Client Maker Kft.-féle értelmezése


Korántsem arról van szó, hogy lélektelen robotoknak, számítógépeknek szervezhetnénk ki a döntéshozást. Ez emberi ráérzést (intuíciót), ítélőképességet is igénylő feladat marad még abban az esetben is, ha a vezetői információs rendszer (rövidítve: VIR) megkönnyítette az adatok értelmezését.

A rendszer azonban azért szükséges, mert különbség van egyrészt a nyers tény, vagyis az adat, másrészt pedig a valódi információ, az értelmet és jelentést hordozó tudnivaló között. A vezetői döntést megkönnyítő információ az adatból jön létre azáltal, hogy a rendszer megfelelően ábrázolja és áttekinthetően bemutatja az adatokat a döntéshozó számára.

Konkrétabban a VIR lehetővé teszi az azonnali riportok, azaz a beszámolók készítését, ami alapján a pénzügyi helyzet vagy a vállalat teljesítménye pillanatok alatt felmérhető.

Feladata a rendszernek az is, hogy válaszokat kínáljon a „mi lenne, ha?”, illetve „mi lett volna, ha?” típusú kérdésekre. Természetesen nem arról van szó, hogy ezekre a felvetésekre mindentudó jósként, orákulumként választ tudni adni a számítógépes program, de arra igenis képes kell legyen, hogy olyan forgatókönyveket futtasson le, amelyek más és más eredményeket mutatnak a változók cseréi nyomán. Ezek a szimulációk, gondolatkísérletek nagyon fontos szerepet játszanak a vezetői döntéshozói képességek fejlesztésében.

Végül, de nem utolsósorban a vezetői információs rendszer támogatja a jelenben történő döntéshozást. Nem veszi le teljesen a felelősséget a cégvezető válláról, de igenis megalapozottá, információk és adatok által vezéreltté teszi a döntési folyamatot.

Természetesen nem lehet a VIR-re enyhítő körülményként hivatkozni, sem pedig a vezetői információs rendszerre fogni a rossz döntéseket, hiszen az információ, a jelentés mindig az emberi szellemben keletkezik – de a kialakításának a lehető leghasznosabb eszköze lehet a megfelelő szoftver.

Vedd fel a kapcsolatot a Client Maker Kft.-vel, ha a döntéshozatalt megkönnyítő vezetői információs rendszerre vágysz!
Oldaltérkép