tel:
+36-30-436-3690
e-mail:    info@potencsikszilard.hu

Potencsik Szilárd a legrosszabb felsővezetői szokásokról


Rendszerint a legjobbaktól érdemes tanulni – vagyis utánzással és nem elkerüléssel –, de ha a felsővezetői szakmáról van szó, a leggyakoribb hibákat is érdemes átnézni. Potencsik Szilárd erre vonatkozó jellemzése alapján határozottan kirajzolódik egy olyan vezetői magatartásmód, ami széles ívben kerülendő.

Ez jellemzi Potencsik Szilárd szerint a legrosszabb felsővezetőket


Keveset és ritkán kommunikálnak a csapatukkal. – A sci-fi író Philip K. Dick könyvcímét kölcsönvéve úgy jellemezhetők, hogy „az ember a Fellegvárban” (The Man in the High Castle). Csak egy a gond: mivel ritkán ereszkednek le olümposzinak vélt magaslataikból, nincs fogalmuk róla, hogy mi történik lent, a terepen. Pedig a mindent eldöntő játszmákat a legnagyobb cégek is itt vívják – itt nyerik meg, vagy itt veszítik el.

Nem a pozitív motivációra építenek, hanem a félelemre. – Holott egészen más az, ha az elérendő cél lebeg az alkalmazottak lelki szemei előtt, és az is más, ha valamit elkerülni, kivédeni, kijátszani törekednek. A félelem és a görcsök állapotában még egyetlen valamirevaló emberi alkotás sem született, mert a túlélési mechanizmusokat aktiváló rettegés és a folyamatos SOS-állapot a töredékére szűkíti le a képességeinket.

A legcsekélyebb mértékben sem hajlandóak lemondani a kontrollról. – Pedig ha egyszer felvettek a cégükbe egy alkalmazottat, és megfelelő kiválasztási módszerek jelentették a döntésük alapját, hát akkor az a beosztott azért ül ott, mert a maga szintjén kompetens, vagyis alkalmas az illető feladatkör betöltésére. Más szóval nincs szükség arra, hogy úgynevezett „mikromenedzsmenttel” kezeljék, szoros felügyelet alá vonják a munkáját. A kontroll persze jó, de még jobb a bizalom – az ideális: a ténylegesen elért eredmények időszakos kiértékelése építő kritikával.

Mindig a csapatát okolja a hibákért. – De kit is kellene valójában okolnia? Nos, egy józan és gyakorlatias mondás szerint, amit nem egy eredményes felsővezető hangoztatni szokott: „ne azt nézzük, hogyan lehet igazunk, hanem azt, hogy miként lehetünk hasznosak”. Más szóval: a legfontosabb a megoldások megtalálása, a hibáinkból való tanulás, és csak utolsósorban a felelős azonosítása és letolása, „tetemre hívása”. A büntetés ösztöne ősi, de primitív emberi ösztönünk, ami helyett inkább a problémamegoldást érdemes előtérbe helyezni, hiszen ebből mindenkinek több haszna lesz.

Íme, a negatív kép, legalábbis annak főbb vonásai. Ha az ideális felsővezetőkről is hallani szeretnél, akkor itt érheted el Potencsik Szilárdot!
 
Oldaltérkép