tel:
+36-30-436-3690
e-mail:    info@potencsikszilard.huA cégek nem használják ki a lehetőségeiket.
 
Első és második generációs cégek vannak ma Magyarországon.
Hátrányban vannak a külföldi versenytársakkal szemben, amelyek több évtizedes vagy akár évszázados tapasztalattal a hátuk mögött megéltek már számtalan válságot és számtalan fellendülést. Sokan közülük tudják, hogyan kell kezelni ezeket a helyzeteket és nagy eséllyel sikeresen kerülnek ki ezekből.
A magyar cégek jellemzően szakmai alapon indultak, szakmailag nagyon jók, de hiányzik az a tudatosság, mellyel a cégvezetők igazán stabil céget tudnának építeni, és megrekednek a cégvezető cégépítési tudásának szintjén.
 
Milyen az ideális cég a tulajdonos és a benne dolgozók nézőpontjából?
 
Tudatosan megtervezett struktúra alapján működik, melyben minden munkatársnak pontosan definiált felelősségi és tevékenységi köre van. Ha megfigyelnénk egy ilyen céget működés közben, azt látnánk, hogy nincsenek benne szétszórt tevékenységek, hanem minden munkatárs a saját feladatát végzi, miközben tudja, mit csinál a másik. Röviden: összedolgoznak egy közös cél érdekében.
 
Ehhez természetesen először is kell egy olyan piacismereten alapuló, átgondolt üzleti terv, mely garantálja, hogy a cég ne csak sokat dolgozzon, de az elvégzett munka a tervezett eredményeket is hozza.
 
Tudnom kell, mikor, hová és milyen munkatársat vegyek fel, hogyan tanítsam be a saját feladatára, hogyan mérjem a teljesítményét és hogyan motiváljam – hogy az új munkatárs ne csak költségtényező legyen.
Hogyan neveljek ki olyan vezetőket, akik képesek a céget ténylegesen előre vinni?
 
Tudnom kell milyen piacokon kell jelen lennie a cégnek, amely elegendő árbevételt és elegendő profitot eredményez a cégnek. Hogyan lehet ezeket a piacokat megtalálni, megszerezni és megtartani?
 
Honnan és hogyan jönnek az új ügyfelek?
Hogyan lesznek a meglévő ügyfelek újravásárlók?
 
Hogyan alakítsak ki egy olyan gazdálkodási rendszert, amely az előre nem várt helyzetekre tartalékokat képez és garantálja cégem fizetőképességét?
 
Hogyan szolgáltassam azt, amit értékesítettünk, úgy, hogy az a tervezett mennyiség mellett jó minőségben és gazdaságosan is valósuljon meg?
 
És ezek felett, hogyan csináljam mindezt úgy, hogy ne váljak a cégem rabszolgájává, viszont legyen elegendő kontrollom felette?
Nem utolsó szempont az sem, hogyan tudok lépésről lépésre kihúzódni a cégből, anélkül, hogy az összedőlne mögöttem.
 
Ezekre a kérdésekre ideális esetben már a cég indulása előtt tudnom kell választ adni, de ez azért nem a magyar valóság.
 
Javaslom a cégem szolgáltatásait a ténylegesen fejlődni vágyó magyar vállalkozásoknak.
 
Tekintse meg referenciáimat!
 

További referenciák itt:
potencsikszilard.hupont.hu
Oldaltérkép